Es reforça la seguretat a les escoles per fer front als intents de robatori de material informàtic

En les dues darreres setmanes hi han hagut dos intents de robatoris, sense èxit, en dos centres d’ensenyament de la ciutat. Aquests fets se sumen a la d’altres robatoris, sobretot de material informàtic, que darrerament han patit algunes escoles i instituts de Terrassa. Aquests delictes s’han tractat aquest dilluns al matí en la Comissió Informativa de Cicles de la vida. En els darrers dies l’Ajuntament ha desplegat un pla de seguretat que va des de la col·laboració amb els Mossos d’Esquadra i la vigilància privada fins al reforç d’altres mesures com pot ser la instal·lació d’alarmes.

Unes mesures que per l’oposició no són suficients i demana la definició, identificació i intervenció en els perfils dels pressumptes responsables per poder treballar programes de suport a la integració. Aquest debat s’ha acompanyat de les xifres de la provisió de material informàtic a les escoles i de la seva connectivitat a la xarxa telemàtica. En aquest sentit el 99,8 per cent dels centres d’ensenyament ja estan connectats a la xarxa wifi.

D’altra banda el 53 per cent dels alumnes de Terrassa ja disposen d’un ordinador portátil cedit per Ensenyament. Una xifra que entre els professors arriba gairebé a la totalitat del personal docent. D’altra banda en la comissió també s’ha informat de la segoan edició de la fira “Terrassa tria futur” que es farà via telemàtica el 22, 23 i 24 de març, una trobada per orientar professionalment als joves estudiants.