Es renoven els parquímetres gràcies als Next Generation

Aquesta setmana s’ha iniciat la renovació dels 130 parquímetres existents a la ciutat. Això suposa la implantació d’un nou sistema intel·ligent de gestió i control del servei d’estacionament regulat. Amb la nova instal·lació es vol tecnificar el servei i donar millors prestacions a les persones usuàries. El projecte s’emmarca dins el fons europeus Next Generation.

 Els nous parquímetres funcionaran amb la introducció obligatòria de la matrícula. En aquest sentit, la renovació permetrà donar facilitats, com l’adaptació de l’import de l’estacionament seguint diferents criteris. Un d’aquests criteris és el nivell d’emissions del vehicle. Així es podran aplicar  bonificacions a cotxes ECO en funció de la seva classificació Mediambiental. Fins  ara només es podia fer mitjançant el pagament per mòbil. Amb els nous aparells també es podrà mantenir  un control de l’ocupació en temps real. El nou sistema permetrà a més l’eliminació del tiquet físic. També  oferirà la possibilitat de pagar amb els sistemes contact less.

També s’incorporan càmeres de lectura de les matrícules que a més es podrà comprovar, en temps real, la situació de cada vehicle. Reforçaran l’actual tasca dels vigilants d’Egravia que van a peu. 

S’ha previst la implantació progressiva dels parquímetres en 11 zones d’actuació arreu de la ciutat en dues fases. Així es vol minimitzar l’afectació als usuaris i a la via pública. Es preveu finalitzar la implantació en un termini de 2 mesos, durant el qual es mantindrà un vigilant del servei de reforç en la zona que estigui en execució.