Es repeteix el sorteig de desempat per fer la preinscripció a les escoles bressol

L’Ajuntament ha decidit tornar a fer el sorteig de desempat per fer la preinscripció a les escoles bressol. Ho fa després del malestar mostrat per algunes famílies, que han denunciat que el sistema de desempat utilitzat aquest any és parcial i no ofereix les mateixes oportunitats a tots els inscrits. En el sorteig fet el 10 de juny va sortir el número 72. Aquest número no es pot aplicar com a número de desempat perquè no correspon a cap sol·licitud feta. La llista més llarga tenia un total de 71 demandes.

És per aquest motiu que els responsables municipals han decidit  fer un altre sorteig el proper dia 21 de juny. Es farà mitjançant una aplicació informàtica que seleccionarà de forma aleatòria el codi d’una sol·licitud. Això vol dir que hi ha un sorteig per cada grup de desempat (per cada escola, per cada grup d’edat, i per cada tram de puntuació que hagi de desempatar), i el que surt en el sorteig  són els codis de les sol·licituds que han de desempatar, per tant només pot sortir un d’aquests codis.

Les llistes d’admesos i exclosos per l’escola triada en primera opció es publicaran el dia 25 de juny. Com que hi ha escoles que encara tenen places vacants, les famílies que després del sorteig no hagin pogut entrar en primera opció, encara tindran la possibilitat d’optar a alguna d’aquestes places de la resta de les escoles bressol. 

La matrícula es podrà fer fins el 28 de juny.

A partir del dia 25 de juny, si es té plaça assignada ja es pot contactar amb l’escola. 

Posicionament de La Pepeta

Arran de la repetició del sorteig, La Pepeta (Plataforma d’AFAs de l’Escola Pública de Terrassa) ha emès un comunicat on es solidaritza amb les famílies afectades per l’endarreriment de tot el procés i els ofereix el seu assessorament. Lamenten que no estigui previst el problema i confien que el consistori en prengui nota.
Reitera que el problema de fons, denunciat llargament des de la plataforma, és la manca de places i professionals a les escoles bressol públiques.

I és que aquest any s’han presentat 1.116 sol·licituds per a 632 places.