Es reprèn el servei de Bus Parc i s’inicien les passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals

Aquest cap de setmana, d’acord amb les noves mesures de mobilitat del Procicat per a la contenció de la Covid-19, que limiten els desplaçaments a l’àmbit comarcal, es reprèn el servei del Bus Parc. Aquest servei de transport públic està operatiu al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac.

El bus no circulava des del 7 de gener, quan es va decretar el confinament municipal. Ara es reprèn però amb limitacions. Així, al Parc Natural del Montseny només el podran utilitzar els ciutadans del Vallès Oriental, ja que surt de Sant Celoni i Campins fins a Fogars de Montclús. Pel que fa al de Parc de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, el Bus Parc dona servei als ciutadans de dues comarques, per una banda el Vallès Occidental (Terrassa i Matadepera) i, per l’altra, el Bages (Mura i Talamanca).

D’altra banda, la majoria de les àrees d’esplai i de lleure de la Xarxa de Parcs Naturals segueixen tancades al públic, excepte per a les activitats docents i de lleure infantil i juvenil amb permís o aquelles que estan gestionades per empreses concessionades i que, en cas d’obrir, es regeixen per la normativa que el Procicat ha establert per al sector de la restauració.

També s’inicia aquest diumenge el programa de Passejades guiades a la Xarxa de Parcs Naturals d’aquest 2021, però requereixen reserva prèvia i limitades a 10 persones que visquin a la comarca on es facin.

Així per exemple aquest diumenge, el Parc Natural del Montseny organitza la primera sortida amb una passejada per conèixer el castell de Montclús, a Sant Esteve de Palautordera, adreçada només a públic de la comarca. També el Parc de la Serralada Litoral hi ha l’activitat Netegem els nostres boscos!, a Montornès del Vallès, adreçada només als veïns vallesans.

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona inicia les passejades guiades el dia 28 de febrer amb una sortida per als veïns d’Osona des de Folgueroles, per conèixer els ibers, ausetans i el Casol de Puigcastellet.

Es mantenen els controls de mobilitat per part de Mossos i Agents Rurals per evitar desplaçaments no autoritzats.