Imatge Activitats Mnactec

Es reprenen les visites guiades i tallers del MNACTEC per als usuaris de diversos centres del CST

Aquest mes de març s’han reprès les visites guiades i tallers, organitzades pel Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (MNACTEC), per als usuaris de diversos centres del Consorci Sanitari de Terrassa.

D’una banda, són visites guiades i tallers al Museu per als usuaris del Centre de Salut Mental d’Adults CST (Hospital de Dia), els Serveis de Rehabilitació Comunitària (Terrassa i Rubí) i la Llar Sant Llàtzer per a gent gran. En el cas d’aquests col·lectius, es fan les activitats al Museu perquè és una opció que aporta beneficis en diversos àmbits: la inclusió d’aspectes emocionals i vivencials; l’oportunitat de moure’s i sortir dels seus ambients habituals per fer activitats motivadores; el foment de l’interès i la descoberta, i la potenciació de la relació amb l’entorn i amb els companys i els monitors del MNACTEC.

Per altra banda, les activitats per als pacients hospitalitzats de Geriatria i Pediatria de l’Hospital de Terrassa es fan al mateix hospital. En aquest cas, són els monitors del MNACTEC els que es desplacen i donen a conèixer el Museu d’una manera diferent, amb l’organització de tallers, acompanyats del servei de voluntaris de l’Hospital. Per als pacients de Pediatria, s’organitza el taller “Les abelles són robots?”, adreçat a infants de 3 a 6 anys, en què poden familiaritzar-se amb la robòtica jugant amb un robot programable en forma d’abella. També s’ofereix als pacients de Geriatria hospitalitzats la proposta “La maleta dels records”, que relaciona els objectes patrimonials conservats al Museu amb la memòria i els records.