Es restableix la circulació entre Terrassa i Manresa després de reparar els danys pel descarrilament d’un tren a Vacarisses

Tornen a circular trens entre Terrassa i Manresa un cop reparats els principals danys a la infraestructura provocats pel descarrilament d’un tren a Vacarisses aquesta setmana.

El servei s’ha restablert aquest dissabte però la circulació, de moment, només es fa per una via en el tram comprès entre Terrassa i Manresa. Els trens circulen amb precaució al pas pel tram en què dimarts va haver-hi una esllavissada i posterior descarrilament d’un tren a l’altura de Vacarisses, causant nombrosos ferits i la mort d’un viatger.

Durant aquests dies tècnics d’Adif han treballat per sanejar i estabilitzar el mur i el talús, a més de substituir 80 travesses i subjeccions i anivellar i alinear la via, entre altres treballs.

Encara s’ha de renovar la via en un tram de 400 metres, netejar les cunetes, incorporar un nou pal de catenària i canviar el cablejat de comunicacions, a més d’altres actuacions. Mentre finalitzen tots els treballs, la recuperació del servei de la línia R4 entre Manresa i Terrassa serà parcial, amb un tren per hora i sentit i un increment del viatge de 10 i 15 minuts.

Adif continua recollint i analitzant les dades per a determinar les causes exactes que han provocat l’esllavissada i descarrilament en aquest punt.

Els dies laborables el servei es complementarà amb transbordaments per carretera en hora punta
Durant el període de recuperació parcial del tram Terrassa-Manresa els dies laborables, Renfe reforçarà el servei programat amb transbordaments per carretera Manresa – Sant Vicenç de Castellet – Terrassa. D’aquesta manera, es complementa l’oferta en tren amb tretze freqüències amb autocars entre aquestes 3 estacions. Aquests viatgers enllaçaran amb el tren a Terrassa.

El servei de les línies de Rodalies R4 i R12 es prestarà de la següent manera:

R4 (Manresa – Sant Vicenç de Calders per Vilafranca del Penedès)

Manresa – Terrassa i viceversa:

o Un tren per hora i sentit

o Els dies laborables, en hora punta es reforça el servei amb transbordaments per carretera enllaçant amb el tren a Terrassa

o Increment en el temps de viatge de 10 i 15 minuts

o A partir de dilluns, els trens adapten el seu horari a la nova situació. D’aquesta manera els trens de Manresa avançaran la seva sortida d’origen uns 5 minuts.

Terrassa – Barcelona – Sant Vicenç de Calders – Barcelona i viceversa: Servei habitual

R12 (Barcelona – Lleida per Manresa)

Lleida – Manresa i viceversa: Servei habitual en tren.

Manresa – Barcelona i viceversa: Els viatgers continuaran en els trens de la línia R4.

En sentit Lleida, els viatgers hauran d’avançar la seva sortida d’origen al tram L’Hospitalet – Terrassa – Sant Vicenç de Castellet uns 30 minuts per enllaçar amb el seu tren de l’R12 a Manresa.

Els viatgers poden trobar la informació sobre horaris i serveis a través de la megafonia d’estacions i trens, servei Transmet, així com als telèfons d’informació 900 41 00 41 i 912 320 320, a través de les xarxes socials, a l’app de Rodalies i als webs www.rodaliesdecatalunya.cat, www.renfe.com i www.adif.es.

Una vegada restablerta la circulació per una via, es continuarà treballant sobre el mur per completar la seva estabilització en una longitud de 180 m mitjançant la instal·lació d’una nova xarxa de cables ancorada amb bulons, entre altres obres. Així mateix, es renovarà la via en un tram de 400 m, es netejaran les cunetes, s’incorporarà un nou pal de catenària, es substituiran 800 m de cable de comunicacions addicionals i es canviaran entre 6.000 i 8.000 m de fibra òptica. Fins que no finalitzin aquestes tasques, es circularà amb precaució al pas per aquest punt.