ESCODI forma cada vegada més responsables de botigues, símptoma de recuperació econòmica

L’Escola Universitària de Comerç i Distribució, ESCODI, constata un nou símptoma de recuperació econòmica del comerç: l’augment de demanda de formació en aquest sector i, molt especialment, dels directors, gerents i responsables de botigues, el que tradicionalment es coneixia abans com a encarregats.

Així, des de la seva creació, ara fa 12 anys, ESCODI ha organitzat 30 edicions del programa de formació, 17 d’elles s’han impartit en el darrer any i mig. Una de les darreres sessions, a principis de maig, va servir per formar responsables d’establiments i responsables de zona de l’empresa Rituals en gestió de botigues i conducció de persones.

Els experts diuen que segons el grau de preparació de la direcció d’un establiment les vendes es poden incrementar fins a un 50%. Però la facturació no ho és tot. La competència en el sector és tan forta que la direcció també ha de saber motivar tot l’equip de la botiga.

La preparació, diu Beltran, engresca i deixa als participants en els programes de formació d’ESCODI amb ganes d’aprofundir, sobretot, en tècniques de comunicació i gestió d’equips humans.