Escoles, instituts, centres de formació professional i universitats, tancats fins al 27 de març

La Generalitat ha dictaminat cessar tota l’activitat a la xarxa educativa des d’aquest divendres i fins al 27 de març. Escoles, instituts i universitats restaran tancades en horari lectiu i durant les activitats extraescolars per evitar la propagació del coronavirus.

La mesura afecta prop de 47.000 estudiants a Terrassa (des de les escoles bressol a les universitats). A tot Catalunya són gairebé dos milions i uns 90.000 docents.

El tancament també afecta durant aquests 15 dies les escoles d’adults, l’Escola Oficial d’Idiomes, L’Escola Municipal de Música-Conservatori Professional de Terrassa, l’Escola Municipal d’Art i Disseny i l’Escola de la Llar.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha hagut de respondre totes les preguntes que es plantegen. Per exemple, ja ha dit que durant aquests 15 dies les classes no es poden fer telemàticament perquè això suposaria un greuge comparatiu per a les famílies que no disposin de connexió a internet.

Els dubtes també afecten els calendaris. La preinscripció que comença el 23 de març es manté, en principi. Bargalló ha dit que els centres s’obririen per recollir la documentació de forma ordenada i en petits grups. I la selectivitat de juny, de moment, segueix la programació prevista.

En principi, el curs no es perllongarà més enllà del 19 de juny però si aquestes mesures preventives es prorroguen més dies dels previstos, no es descarta res. La situació s’avaluarà cada dia, ha dit Bargalló.