La caiguda d’un mur a la via queda en un ensurt però deixa sense servei la línia dels FGC

Ensurt majúscul aquesta tarda a la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat. A un quart tocat de cinc ha cedit un mur de contenció, de 20 metres de llargada per 6 d’alçada, a la Rambleta del Pare Alegre, just abans de l’inici del túnel, i ha sepultat les dues vies. Afortunadament, en el moment de l’esllavissada no hi passava cap tren i no hi ha hagut cap afectació personal. A aquella hora circula de mitjana per aquest punt un comboi cada sis minuts.

Al moment de l’accident hi havia un tren parat a l’estació de a Rambla i un altre a Vallparadís i els viatgers que eren dins han pogut sortir dels combois. El soroll provocat per la caiguda de mur i un tros de catenària s’ha propagat per tot el túnel fins el punt que els viatgers que eren a l’andana de l’estació de Vallparadís han pensat que es tractava d’una explosió.

La catenària ha quedat inestable arran del despreniment i per això la circulació de trens de la línia S1 ha quedat interrompuda entre Terrassa i Sant Cugat. Ferrocarrils ha muntat un servei alternatiu per carretera que connecta les parades afectades. Transports Municipals d’Ègara ha cedit autobusos pels trajecte urbans. Es recomana fer el recorregut entre Terrassa i Barcelona per Rodalies.

Ferrocarrils encara no sap quan podrà restablir la circulació fins a Terrassa. Sí que preveu que aquest cap de setmana es restauri la catenària entre Sant Cugat i Les Fonts. L’empresa ferroviària no fa cap previsió de la represa del servei entre Les Fonts i Terrassa.

Sis dotacions de Bombers de la Generalitat s’han desplaçat fins al lloc de l’incident per revisar la zona i s’hi quedaran tota la nit per donar suport al gestor d’infrastructures. També s’hi han dirigit diverses unitats del SEM. L’alcalde, Jordi Ballart, ha activat el Pla d’Emergència Municipal en alerta. Per precaució, la Policia Municipal ha tallat el carril de circulació dret d’entrada, el més proper a la via.

La tinent d’alcalde de territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, s’ha desplaçat al lloc dels fets. Tot i que està pendent de la investigació, apunta com a possible causa de l’accident unes filtracions d’aigua al mur de contenció derivades de les pluges de la setmana passada.

Primeres valoracions des de Bombers


Com s’ha viscut l’incident a les xarxes