“Esport Segur”, campanya de la UCEC per conscienciar de la seguretat de la pràctica esportiva escolar

Sota el lema “Esport Segur”, els Consells Esportius de Catalunya (UCEC) posen en marxa una campanya per conscienciar la ciutadania i les institucions de la importància de practicar activitat física i de col·laborar perquè, en aquesta situació de pandèmia, l’esport escolar es pugui practicar amb total seguretat.

Per això la UCEC ha engegat un exhaustiu pla de mesures higièniques i de seguretat que permet practicar les activitats esportives, que organitzen els consells esportius, de manera segura. Des de l’obligatorietat de portar mascareta abans i després de la pràctica esportiva, controls en els accessos i sortides de les activitats, traçabilitat dels i les esportistes perquè, en cas que algun jugador/a doni positiu, es pugui actuar ràpidament.

Així mateix, els consells esportius han presentat una proposta de Pla de xoc per fer front a les desigualtats a través d’una distribució justa dels recursos que garanteixi l’accés a l’esport dels 250.000 infants i joves de Catalunya de l’esport escolar. Segons Jaume Domingo, president de la UCEC, “la crisi del coronavirus accentua les desigualtats i agreuja la situació econòmica de moltes famílies. No podem permetre que això sigui un impediment perquè els fills i filles d’aquests nuclis familiars tinguin accés a l’esport”.

De fet, en paraules de Domingo, el model esportiu que es proposa des dels consells es basa en la transmissió dels valors i de la salut, i no en una perspectiva de rendiment esportiu. “Ara més que mai, inculcar valors lligats a l’esport com el respecte, la diversitat, la inclusió, l’equitat i la solidaritat, resulta essencial per promoure la cohesió social i educar les futures generacions en la responsabilitat personal i col·lectiva”.

La campanya ‘Esport segur’ tindrà difusió arreu del territori català i també en l’àmbit digital, donant visibilitat als valors positius de l’esport i als beneficis que l’activitat física té per als més petits a l’hora d’aprendre i divertir-se a través del joc. La imatge de la campanya, que s’ha inspirat en els anomenats grups bombolla, reflecteix tant aquesta seguretat com l’esperit positiu que la UCEC vol transmetre a la societat en aquests moments.