Esquerra i Jovent Republicà proposen una moció en suport a la Llei per a la igualtat trans

Jovent Republicà, a través del Grup Municipal d’ERC-MES, presenta una Proposta de Resolució en favor del reconeixement dels drets de les persones trans. Un document que es presenta en el pròxim ple del dia 29, de manera conjunta amb els grups municipals de Tot per Terrassa i Junts per Terrassa.

La proposta demana, principalment, que el govern espanyol doni suport a la Llei per a la igualtat plena de les Persones Trans que presenta una “redacció que defensa l’autodeterminació de les persones i la despatologització, per així fer efectiu el reconeixement dels drets de les persones trans i suprimir els tràmits de tractaments mèdics, hormonals i informes psiquiàtrics pels quals han de passar les persones trans per fer efectiva l’autodeterminació de la seva identitat”.

La proposta justifica que la Llei Trans no pretén “vulnerar els drets de ningú sinó tot el contrari, pretén avançar en el reconeixement de la igualtat entre les persones i aprofundir els seus drets fonamentals, com són la integritat física i moral, la intimitat i la protecció de la salut, la dignitat de la persona, i el lliure desenvolupament de la personalitat“. D’altra banda, Esquerra Republicana i Tot per Terrassa presenten un Acord de Junta de Portaveus amb motiu de l’esclat de la violència al Senegal que afecta a milers de ciutadans del país africà.

A Terrassa resideixen gairebé 1.200 veïns i veïnes d’origen senegalès, la tercera diàspora més nombrosa de terrassenques i terrassencs d’altres orígens de països que no són membres de la Unió Europea. Aquest fent, segons la proposta, “els converteix en un factor imprescindible per a la cohesió social de la nostra ciutat des d’un paradigma enriquidor de diversitat i diàleg intercultural i interreligiós. I és que els vincles solidaris amb el Senegal són ferms, com ho és el compromís amb el seu desenvolupament. Esquerra recorda que entre 2016 i 2020 les entitats terrassenques han realitzat 18 projectes de cooperació en aquest país, estrenyent els llaços amb diverses zones del territori”.