ERC i Junts presenten dos acords per la llibertat de Pablo Hasél i la llibertat d’expressió

Els grups municipals d’Esquerra Republicana i Junts per Terrassa a l’Ajuntament de Terrassa han presentat aquest mateix dimarts cadascun d’ells un acord de junta de portaveus perquè l’institució es posicioni en el proper ple en contra de la detenció i empresonament avui del cantant lleidatà conegut com a Pablo Hasél.

ERC reclama un posicionament clar de totes les institucions per exigir el seu immediat alliberament davant una decisió judicial que, al·leguen, posa en risc, novament, els drets bàsics a l’estat espanyol. El text presentat per ERC també exigeix al govern espanyol que compleixi amb els seus compromisos i derogui la Llei Mordassa.

JxT demana mostrar novament el suport de l’Ajuntament de Terrassa a la llibertat d’expressió, de manifestació i a la llibertat artística i instar el Govern de l’Estat i les Corts espanyoles a derogar amb caràcter urgent la Llei de Seguretat Ciutadana i la reforma del Codi Penal per garantir el ple exercici de la llibertat d’expressió, de manifestació i de creació artística. A més exigeix a l’estat espanyol una llei d’Amnistia per a totes les persones preses i represaliades, així com el tancament de tots els processos oberts a la causa general contra l’independentisme.