Esquerra proposa la creació d’un node tecnològic que retingui el talent de la universitat

Esquerra Republicana vol crear a Terrassa un hub que connecti les empreses innovadores amb la universitat i el coneixement i ajudi a retenir el talent que s’hi genera. La proposta l’ha fet la cap de llista, Ona Martínez, després de la visita al grup The Yellow Nest, que ofereix solucions per la millora de l’eficiència energètica. L’ha acompanyat l’exconseller d’Afers Exteriors, Raül Romeva, ara vicesecretari general d’Esquerra en Agenda 2030, Transició Ecològica i Esports.

La candidata republicana no concreta encara on es podria ubicar el concentrador d’empreses tecnològiques. Es tracta d’una proposta ambiciosa, complementària al viver d’empreses, que ha de servir per acompanyar les iniciatives que fan avançar la ciutat cap a un món més sostenible. També permetrà generar activitat econòmica, atraure noves empreses i crear economies d’escala.

Romeva i Martínez posen The Yellow Nest com a exemple d’empresa innovadora que ha sabut combinar l’aposta per la transició energètica i el compromís amb la ciutat. Un model que, segons Romeva, pot servir d’inspiració a altres punts del país.

Després de l’estada a The Yellow Nest Raül Romeva ha visitat el Club Natació Terrassa. Ha estat l’endemà que el Tribunal Suprem li confirmés la inhabilitació per 12 anys un cop revisada la sentència amb el nou codi penal. L’exconseller critica el paper de la justícia espanyola i manté totes les esperances en l’europea.