Esquerra proposa renaturalitzar la riera de les Arenes i fer més amable l’avinguda del Vallès

Esquerra es compromet a fer de l’avinguda del Vallès una via amable que connecti els barris de banda i banda de la riera de Les Arenes. Es tracta renaturalitzar els marges, ampliar els ponts per unir millor els barris i reurbanitzar l’eix viari per fer-lo més amable pel vianant. El projecte és de gran envergadura, amb cinc quilometres de llargada. Si governen, els republicans el volen tenir definit i consensuat al llarg del mandat i licitar-ne un primer tram.

El mandat serà el d’aplicar la zona de baixes emissions, que farà estendre el Centre de la ciutat cap a l’oest fins al carrer Faraday. Els republicans fan un balanç satisfactori de les noves àrees de vianants però aposten per fer-hi millores i ampliacions a partir d’una bona planificació.

Sobre la Ronda Nord, Esquerra defensa que sigui una via urbana. Permeable als barris, de velocitat limitada i que enllaci amb les vies interurbanes ja existents, com la Ctra de Matadepera a Sabadell i la Ronda Oest d’aquesta ciutat.

Aparcaments dissuasoris, connexió d’aparcaments de la plaça Vella i portal de Sant Roc, i una distribució final de les mercaderies més sostenible. Són altres propostes dels republicans en matèria de mobilitat.