Esquerra Republicana demanarà al ple el traspàs real de Rodalies a la Generalitat

El grup municipal d’Esquerra Republicana defensarà al ple del mes d’octubre de l’Ajuntament de Terrassa el traspàs de Rodalies i l’execució de la inversió pendent en el sistema ferroviari com a solució indispensable per a un transport públic digne.

Segons ERC, la situació extrema viscuda en el servei durant la recent vaga de maquinistes, així com l’infrafinançament i el seu mal funcionament, els han decidit a portar el tema de nou al ple de Terrassa i reivindicar, des del municipalisme, una solució definitiva.

“No hi pot haver un canvi profund en la mobilitat sense un transport públic intermunicipal amb condicions” explica Isaac Albert, com a portaveu del grup municipal d’Esquerra Republicana. Amb aquesta premissa, els republicans presenten al ple, amb el suport de TxT, una proposta on fan una radiografia d’un servei que consideren deficitari. Afirmen que el traspàs de la gestió a la Generalitat fa onze anys no ha pogut superar els problemes per un control de la infraestructura per part de l’estat central.

Com a exemple dona les següents dades: només un 94% dels trens arriben en l’horari establert i això no comptabilitza els retards inferiors als 15 minuts. Pel que al finançament, des del pla de rodalies 2008-2015 (del qual només se’n va executar un 13%), als 4.000 milions promesos el 2017 (dels quals només se n’han invertit 264, la majoria a la línia d’alta velocitat i no a rodalies).