consell entitats

Esquerra i Catalunya en comú s’oposen a la sospensió de la condemna a Paco Fernández pel Cas Mercuri

El grup comarcal d’Esquerra Republicana de Catalunya al Consell Comarcal s’oposa a la suspensió de la condemna de tres anys de presó de Paco Fernández, per participar en el cas Mercuri. La Fiscalia ha arribat a un acord amb les parts per la condemna per corrupció de Paco Fernández, que comporta una pena de presó de tres anys. Fernández vinculat al PSC i exgerent de tres consorcis del Consell Comarcal, accepta la condemna sempre i quan se li suspengui, per tant, no l’acabarà de complir.

Tant Junts, el Partit Popular, Ciutadans com el PSC de la comarca, volen acceptar la suspensió de l’entrada a presó de Fernández, decisió que ara discuteix Esquerra que considera que no hi ha cap motiu concret i real pel que un condemnat a presó per corrupció incompleixi la condemna penal que li correspon. En una junta de portaveus celebrada el passat divendres va sortir a discussió una de les peces del Cas Mercuri que afecta al Consell Comarcal.

Catalunya en comú en contra de l’acord que demana a la fiscalia entre les parts en el cas Mercuri

En un comunicat la secció del Vallès Occidental de Catalunya en comú sobre el cas Mercuri, ha ratificat el seu compromís inequívoc, diuen,  amb la lluita contra la corrupció, tal com avalen les denúncies que van fer organitzacions ara vinculades als Comuns que van fer possible l’inici del cas Mercuri o les trajectòries netes de corrupció de la nostra organització i dels partits i de les persones que la van impulsar.  

Els comuns considerenque no s’hauria de produir la suspensió excepcional de la pena que proposa la fiscalia, en la línia que expressa la plataforma Sabadell Lliure de Corrupció. I és que el ministeri fiscal panteja arribar a un acord entre les parts en què l’acusat, Paco Fernàndez, gerent del consorci de residus.