Esquerra vol que la indústria recuperi múscul i doni un nou impuls a l’economia terrassenca

Esquerra vol que la indústria recuperi pes en l’economia terrassenca i que, en deu anys, ocupi un de cada quatre treballadors de la ciutat. Els republicans no aspiren als cinquanta per cent de fa trenta anys. Consideren, però, que la ciutat genera prou talent i està prou ben comunicada com per no quedar-se al 17 per cent actual.

També proposen la creació d’un Consell Econòmic i Social de Terrassa que englobi altres consells, com el de la Formació Professional, i que impulsi el pacte local per la reindustrialització.

ERC vol potenciar els àmbits de l’audiovisual, amb més infraestructures al Parc Audiovisual, i de les tecnologies aplicades a la salut. Es fan seu el projecte de crear un hub d’innovació social que farà també la funció de viver d’empreses emergents. De fet el govern ja ha demanat el finançament dels Next Generation per ubicar aquest projecte a una part del Vapor Cortès, on també es traslladarien les oficines dels Serveis Socials municipals.

Esquerra estudiarà la creació d’un fons local de capital risc de titularitat publicoprivada adreçat al finançament d’empreses innovadores emergents.