Estabilitat als hospitals terrassencs malgrat l’augment de contagis dels últims dies

Estabilitat als hospitals terrassencs pel que fa al nombre d’ingressos per covid, malgrat l’increment de casos a la ciutat. Des de dilluns passat s’han confirmat 626 nous infectats de coronavirus a Terrassa. Tot plegat, mentre el risc de rebrot també s’ha doblat en els últims vuit dies i ja és de 574 punts.

Amb tot, aquest dimarts les persones ingressades s’han reduït d’una i són 42 les hospitalitzacions: 26 a Mútua i 16 a l’Hospital de Terrassa. Del conjunt, 4 es troben a cures intensives.

Pel que fa al ritme de les vacunacions, en la darrera setmana gairebé 1.500 persones més han rebut la primera dosi a la ciutat, prop de 1.000 la segona i unes 7.200 la de reforç.

Per cert que, aquest dimarts, Espanya ha aprovat vacunar contra la covid la franja de població més jove, la compresa entre els 5 i els 11 anys. Seran dues dosis amb un interval de 21 dies a partir del proper dilluns, quan es preveu que arribi la primera remesa per a aquest col·lectiu. A partir d’ara, cada comunitat autònoma haurà de gestionar aquesta etapa de vacunació que, a Catalunya, englobaria una població de uns 565.000 nens i nenes.