Estabilitzat l’incendi que ha cremat 8 hectàrees a Les Martines

A les 22.45h els Bombers de la Generalitat han declarat estabilitzats els dos flancs de l’incendi que s’ha declarat aquest dissabte al vespre a l’entorn de la urbanització Les Martines. Segons dades encara provisionals, les flames haurien cremat unes 8 hectàrees de vegetació. El foc havia començat poc abans de les 19h i en un primer moment ha fet desallotjar dues famílies i confinar-ne tres més. L’Ajuntament ha activat el Pla d’Emergència Municipal i ha habilitat la Zona Esportiva Municipal de Can Jofresa per acollir tots aquells qui ho necessitessin, però el ràpid desplegament dels bombers ha fet que de seguida es desactivés aquesta part del dispositiu de suport. En total, han participat de les tasques d’extinció de l’incendi prop d’una trentena de dotacions, inclosos deu efectius aeris. Un dels helicòpters fins i tot s’ha acostat a recollir aigua a les Piscines de Vallparadís.

Els bombers continuaran treballant durant tota la nit per controlar l’incendi. L’evolució de les flames, les quals han començat cremant uns camps, ha estat en la direcció contrària als habitatges, per la qual cosa no s’han hagut de lamentar ni ferits ni cap dany a les cases. Tot i això, el Sistema d’Emergències Mèdiques havia desplaçat sis dotacions a la zona a mode de prevenció. També per precaució, la carretera C-58 ha quedat tallada al trànsit en els dos sentits de la marxa pocs minuts després de les 21h i durant una hora i mitja.

L’alcalde Jordi Ballart s’ha desplaçat fins al centre de control habilitat pels Mossos d’Esquadra per seguir l’evolució de les tasques de control del foc. Ballart ha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a la població de Terrassa, després que l’espectacular fumarada que ha generat l’incendi provoqués multitud de trucades al 112 des dels diversos punts de la ciutat des d’on era visible. L’alcalde també ha demanat precaució davant un estiu que es preveu complicat pel que fa a aquest tipus d’incendis.

Coincidint amb aquest foc, pels volts de les 21h també se n’ha declarat un altre en un habitatge de dues plantes al carrer Ample. En aquest cas, s’han desplegat quatre dotacions dels bombers per extingir-lo.