Estat Islàmic reivindica l’atemptat a l’Afganistan en què va morir una farmacèutica terrassenca

Estat Islàmic ha reivindicat l’atac a l’Afganistan en què van morir tres turistes catalans aquest divendres, a Bamian, al centre del país, mentre visitaven un mercat a l’aire lliure. Entre els catalans hi havia l’Elena, que regentava una farmàcia al barri de Les Arenes. L’autoria de l’atemptat ha estat reivindicada per la branca a l’Afganistan d’Estat Islàmic, a través d’un canal de Telegram del grup. Estat Islàmic és un dels enemics del règim talibà que governa l’Afganistan.

“Els combatents van atacar turistes cristians i els seus companys xiïtes (branca de l’islam menyspreada per l’EI) amb metralladores, matant i ferint set cristians i uns cinc xiïtes hazares”, segons recull l’agència Amaq, afí als jihadistes.

La repatriació dels cossos està pendent de les gestions que està fent la delegació diplomàtica del govern espanyol que s’ha desplaçat a l’Afganistan, on no hi ha representació estable per raons de seguretat. Els tràmits són difícils en un país sota el control del règim talibà.

La farmàcia de les Arenes, regentada per una de les víctimes, estava tancada aquest dilluns. Nombrosos veïns han encès espelmes i han dipositat flors com a mostra de condol i rebuig a l’atemptat.