ESTEVE i LEITAT signen una aliança estratègica en recerca i desenvolupament

El Centre Tecnològic LEITAT i la companyia farmacèutica ESTEVE acaben de signar un acord per crear WeLab, una bioincubadora o una acceledadora empresarial i un centre d’excel·lència en biomedicina i farmàcia a Espanya. Estarà ubicada a les instal·lacions llogades per ESTEVE al Parc Científic de Barcelona.

L’acord ofereix a les dues parts una oportunitat per marcar la diferència en el seu model d’innovació. ESTEVE transfereix els professionals, 80 investigadors, i els 2.400 metres quadrats de laboratoris a WeLab a partir de l’1 d’agost. Els drets sobre les molècules patentades no s’inclouen en aquesta transacció. 

Aquesta aliança permetrà reforçar l’experiència i els coneixements dels investigadors i els dona via directa a les tecnologies més avançades en el camp biomèdic a través de la xarxa LEITAT. Per la seva part, el Centre Tecnològic reforçarà el posicionament internacional en el camp de la recerca i la innovació en biomedicina i farmàcia.

L’acord també contempla convidar empreses i institucions a participar en aquesta iniciativa, que sol·licitarà fons europeus i nacionals addicionals. En paraules de Joan Parra, vicepresident executiu de LEITAT, «per al grup serà un impuls que permetrà crear un nou actor internacional en recerca de fàrmacs en un moment en el qual tothom entén la importància d’aquesta activitat». 

Segons Staffan Schüberg, CEO d’ESTEVE, «aquesta associació, canalitzada a través de WeLab, posa les bases per a una col·laboració a llarg termini i és un pas endavant en el nostre viatge estratègic d’esdevenir un grup farmacèutic internacional especialitzat i innovador».

Segons la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, “aquest acord suposa un gran pas endavant per enfortir l’R+D en l’àmbit de la industria farmacèutica i la biomedicina a Catalunya, una col·laboració entre una empresa i un centre tecnològic que són de primer nivell i que ara, junts, posicionaran encara més l’ecosistema català d’aquest sector al món. Des del Departament d’Empresa i Coneixement, a través d’ACCIÓ, l’enfortiment del sistema català de transferència tecnològica és una prioritat i, sense cap mena de dubte, acords com aquest hi contribueixen de manera substancial”.