Estrelles de paper contra el càncer infantil, la nova campanya solidària de la Policia Municipal

#ESTRELLESLLUITADORES és el nom de la nova campanya solidària impulsada per la Policia Municipal de Terrassa per donar visibilitat al càncer infantil, una malaltia minoritària que no té assignat un fons per a la investigació i, per tant, tot s’ha de fer a través de donacions.

En aquesta quarta iniciativa anual i consecutiva, els agents treballaran amb l’Associació Shurikan Blau, una entitat que va néixer de la mà del germà gran d’un nen malalt de càncer. Ell i un grup de companys de l’escola, inspirats en l’origami japonès, van decidir fer aquestes estrelles que els ninges utilitzaven com a arma, anomenades shurikan. Aquestes no són metàl·liques, són de papers de fibres naturals, algunes amb llavors a dins i altres amb noms propis, i s’utilitzaran per recaptar diners per a la investigació d’aquesta malaltia a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Aquestes estrelles de papiroflèxia es vendran ja fetes a mà per persones voluntàries  i es podran adquirir a la botiga de llaminadures Mau Mau de la Rambla. També estan disponibles a Shurikanstar.

El calendari solidari 2021 ja està imprès. Hi apareixen els retrats de 12 nens i nenes amb agents municipals i realitzats per 12 fotògrafs professionals de la ciutat i de la comarca i vol donar visibilitat a l’esport inclusiu. La presentació del calendari i el tret de sortida de la campanya solidària es farà a finals d’octubre o principis de novembre. L’anterior ha aconseguit recaptat 75.000 euros i des del 2017, aquests agents municipals han ajudat a recaptar 264.000 euros.