L’ESEIAAT i Schneider Electric crearan solucions per reduir el consum energètic a les llars de PRODIS

L’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa, l’empresa Schneider Electric i PRODIS han signat aquest dimarts un conveni únic a la ciutat. Una triple aliança entre el coneixement de la universitat i la tecnologia la multinacional en benefici de la societat, i en concret, d’una entitat social i les persones que en són usuàries.

L’objectiu és crear solucions tecnològiques per millorar l’eficiència energètica d’algunes de les llars que gestiona PRODIS, (en total disposa de 10, on hi viuen 72 persones adultes, amb discapacitat intel·lectual, malaltia mental o paràlisi cerebral).

La multinacional té la tecnologia que permet digitalitzar els indicadors del consum (sistema WISER). A priori, saben que es pot reduir la factura entre un 30 i 40%. Ara, gràcies a aquest acord, estudiants de la universitat visitaran els habitatges i mesuraran els consums energètics actuals, proposaran accions per reduir-los (coordinades amb la universitat i l’empresa), implementaran les actuacions necessàries i, al final, es podrà veure el resultat: l’estalvi en la factura real i la reducció en les emissions de carboni.

S’espera que els grups de treball dels futurs enginyers es constitueixen a través del projecte Creative Lab aquest desembre i que, a finals de l’hivern o principis de la primavera, les solucions ja estiguin implementades a les llars seleccionades.

Aquest projecte es podria replicar en altres habitatges, gestionats o no per entitats socials. La tecnologia resultant hauria de fer les cases més sostenibles sense perdre confort.