Estudiants de l’ESEIAAT ultimen el llançament del coet més potent de Catalunya

L’associació d’estudiants de l’ESEIAAT Cosmic Research ja ho té tot a punt per realitzar enguany el llançament del coet Bondar, dissenyat i construït per ells mateixos amb tecnologia de producció pròpia i que serà el coet més potent de Catalunya. El centre egarenc de la UPC ha confirmat aquest dimarts el resultat positiu de les proves realitzades ara fa un mes al Centro de Experimentación d’El Arenosillo (CEDEA), ubicat al municipi de Mazagón, Huelva. Entre els dies 1 i 6 de març, els quinze estudiants de Cosmic Research van dur a terme fins a quatre assajos del llançament. En aquestes proves hi van col·laborar l’Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, el qual és un dels principals patrocinadors del projecte, i també dos estudiants del BisKY Team de la Universitat del País Basc.

El Bondar serà un coet suborbital de sondeig que ha d’arribar fins als límits de l’atmosfera terrestre. Fa gairebé 3m de longitud, pesa 35Kg i s’espera que bati el rècord espanyol d’altitud. El nom és un homenatge a Roberta Bondar, primera canadenca i primera neuròloga a sortir a l’espai exterior, formant part de la missió STS-42 de la NASA a bord del Discovery, l’any 1992.

La data del llançament definitiu del Bondar està encara pendent de confirmació, però la previsió és que sigui abans d’acabar l’any.