Estudiants en vaga per l’alt cost de les taxes universitàries

Una vintena de nois i noies de secundària, batxillerat i ensenyament postobligatori s’han concentrat aquest dijous al matí a la plaça del Vapor Ventalló en suport a la vaga d’estudiants convocada arreu de Catalunya per reclamar l’aplicació de la rebaixa d’un 30% de les taxes universitàries, l’equiparació de preus de màster i grau, contra el Pla Bolonya i la LOMQE.

Abans de sortir cap a Barcelona per participar en la gran manifestació del migdia, el grup ha protestat pels carrers del centre i s’ha aturat al Raval de Montserrat on ha llegit un manifest amb les reivindicacions.

Convocats per l’Assemblea d’Estudiants de Terrassa i el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, es mostren a favor de paralitzar el sistema de 3+2 per l’encariment que ha suposat. També protesten per la disminució de la inversió en educació, exigeixen acabar amb els concerts i crear protocols per combatre la violència masclista, incorporant la perspectiva de gènere a les aules.

Des del SEPC veuen aquesta mobilització en clau republicana i, en aquest sentit, demanen una educació digna en una terra lliure, per construir un país que atengui a les necessitats de les classes populars del poble català i on l’educació en formi un paper elemental.