EUiA insta Podem, ICV i TeC a sumar en un acord unitari per frenar la dreta i l’ultradreta

L’assemblea local d’Esquerra Unida i Alternativa de Terrassa, reunida el divendres 11 de gener, va acordar potenciar el diàleg amb les altres organitzacions de l’esquerra transformadora de la ciutat per tal de poder presentar una candidatura unitària, municipalista i ambiciosa a les eleccions municipals del maig a Terrassa. Consideren primordial construir un espai d’Unitat, d’Organització i de Programa. En aquest sentit, insten i animen Podem, ICV i TeC a sumar en “un acord de confluència i unitat, obrint i eixamplant un espai compartit amb voluntat de majories, amb l’esperit encertat d’experiències com Unidos Podemos, En Comú Podem o, mirant més lluny, el PSUC encapçalat per Agustí Daura aconseguint 9 regidors/es quedant-se a pocs vots de guanyar a Terrassa”.

Des de EUiA consideren que en aquests moments “és indispensable la Unitat de l’esquerra transformadora per frenar l’ofensiva de la dreta i l’ultradreta que intenta imposar un model antidemocràtic i antisocial, fent créixer les desigualtats classistes i beneficiant únicament a les elits polítiques i oligarquies econòmiques en detriment de la majoria popular i treballadora”. Una unitat per defensar, “sense complexos, les necessàries polítiques de canvi, de treball digne, de plena ocupació, de reindustrialització i canvi productiu, d’igualtat, de benestar, d’oportunitats, de justícia social, de redistribució de la riquesa, de democràcia avançada, de sostenibilitat, de progrés, de pau i de futur”.

Per aquest motiu, defensen la configuració de l’espai de Catalunya en Comú a Terrassa, com a moviment polític i social, centrat en un programa polític clar de canvi i amb la democràcia participativa i assembleària com a forma de funcionament heredada de la indignació sorgida del 15M. Des d’EUiA de Terrassa no renuncien a crear aquest espai de confluència, igual com s’està creant a altres municipis catalans des de l’assemblea nacional de Catalunya en Comú l’abril de 2018. Lamenten, per això, que encara no hagi estat possible a Terrassa i insisteixen en què aquesta necessitat es resolgui aviat.

També en l’assemblea de divendres, Esquerra Unida de Terrassa va iniciar el procés intern per escollir els primers candidats i candidates a aportar des d’EUiA en una candidatura de confluència. En aquest sentit, convoquen en assemblea el proper 1 de febrer per escollir els seus primers candidats i candidates i per validar, si existeix, acord o condicions de confluència.