Eva Granados (PSC) proposa recuperar el Pla de Barris, un dels grans projectes del tripartit

La número 2 de la llista del PSC per Barcelona, Eva Granados, ha passat fugaçment per Terrassa el darrer dia de campanya. Ho ha fet, com també aquesta setmana els comuns, per anunciar una nova Llei de Barris recuperant la idea de les set edicions de l’època del tripartit.

Des de Can Palet la número 2 de Salvador Illa s’ha compromès a destinar, si són al Govern, 350 milions d’euros anuals en una acció coordinada amb els ajuntaments. A banda d’enfortir la cohesió social i de rehabilitar habitatges antics com en les anteriors edicions, el nou Pla de Barris posaria èmfasi en l’eficiència energètica dels habitatges i en la millora de l’accessibilitat.

La número 18 de la candidatura, Eva Candela, i el portaveu municipal del grup socialista, Alfredo Vega, defensen que la Generalitat ha d’estar més present als barris i retreuen als governs recents que no s’hi hagin implicat prou.

Reconeixen que Can Palet va créixer sense planificació per donar sortida a la immigració massiva dels seixanta. La Llei de Barris que proposa el PSC ajudaria, diuen, les comunitats propietaris sense recursos a coordinar-se per promoure les rehabilitacions integrals que necessiten.

El contacte de premsa amb Eva Granados no ha admès preguntes a la diputada.