Exhibició d’esport i solidaritat a la 5a Cursa per la Justícia Social

Més d’un miler d’atletes s’han inscrit a la 5a edició de la Cursa Solidària per la Justícia Social, una jornada esportiva de caire benèfic organitzada per Prodis i Comissions Obreres. Durant el matí d’aquest diumenge, atletes de tots els perfils han recollit els seus dorsals i han entregat tants quilos d’aliments com quilòmetres tenia la cursa que anaven a córrer. La xifra total de 1.053 inscrits suposa una rècord de participació en un esdeveniment que no para de créixer, any rere any.

Al llarg del matí s’han celebrat diferents proves atlètiques, en funció de cada categoria. A dos quarts de 10h arrencava la primera de les tres curses infantils. Un any més, els més petits també han volgut posar el seu granet de sorra en aquesta jornada solidària i de conscienciació social. Seguidament, cap a tres quarts d’onze, ha arribat un dels moments més esperats, quan una vintena d’usuaris de Prodis amb cadira de rodes han pres la sortida de la carrera adaptada, acompanyats per uns 200 corredors, també vinculats a Prodis, que han realitzat la cursa a peu.

Instants després, l’alcalde de Terrassa, Alfredo Vega, i el secretari general de CCOO de Catalunya, Javier Pacheco, donaven el tret de sortida de la cursa absoluta. El gruix de corredors han completat a bon ritme els 5 quilòmetres del circuit i el més ràpid en fer-ho ha estat Lahcen Harbil, que ha repetit victòria després de creuar la meta amb un temps de 16’58’’. En aquesta ocasió, l’atleta local ha tingut un gest molt aplaudit, entrant a la línia d’arribada empenyent un usuari de Prodis amb cadira de rodes. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora ha estat Beth Cáceres. Amb només 13 anys, la filla del conegut corredor Nacho Cáceres s’ha imposat amb una marca de 21’51’’.

Sens dubte, però, més enllà dels cronos dels atletes i del rècord de participació, el més important de la jornada ha estat el gran ambient de convivència ciutadana que s’ha viscut per cinquè any consecutiu. Un esperit solidari que queda reflectit en una sola dada: 6.000 són els kilos d’aliments que s’han acabat recaptant a través d’aquesta iniciativa.