Foto Hora Blava01

Èxit de la 2a edició de l’Hora Blava al Cinema Catalunya

La segona edició de l’Hora Blava al Cinema Catalunya ha estat un èxit d’organització i d’assistència. En el marc dels actes del Dia Mundial de Conscienciació sobre l’Autisme, la sala municipal ha acollit aquest diumenge aquesta sessió. La iniciativa impulsada conjuntament amb la regidoria de Salut i l’Oficina d’Accessibilitat i Capacitats Diverses de l’Ajuntament. La projecció ha tingut un total de 143 assistents que han gaudit de la pel·lícula infantil en català Canta! 2.

Per tal de garantir l’accessibilitat de les persones amb TEA i/o amb discapacitat intel·lectual, s’ha adaptat la sala amb una sèrie de mesures més favorables per a totes les sensibilitats.

D’aquesta manera, la històrica sala tanca un prolífic mes de març i consolida la seva recuperació després de la crisi de la covid-19. I és que, malgrat les dificultats per les quals travessa el sector, el Cinema Catalunya registra unes xifres d’assistència que, habitualment, dupliquen o fins i tot tripliquen la mitjana estatal. En destaquen, especialment, les dades del cap de setmana del 18 al 20 de març, quan van passar pel cinema del carrer Sant Pere un total de 819 espectadors.

Entre aquests tres dies, la pel·lícula que més assistènciava registrar va ser Pokémon: Detectiu Pikachu, amb 306 persones repartides en dues sessions. Aquest fet, doncs, reafirma l’èxit de les propostes de cinema infantil en català. D’altra banda, durant el mateix cap de setmana, Escape Room, va reunir 314 assistents, més del triple que la mitjana de la resta de sales. Per acabar, també va superar aquesta mitja La peor persona del mundo, amb 199 espectadors. Tot plegat va permetre que el Cinema Catalunya completés el millor cap de setmana després de la pandèmia.

El cinema municipal recorda al jovent empadronat a la ciutat que compleixi 18 anys que hi tenen un any d’entrada gratuïta, així com també a diversos espectacles i concerts a diversos equipaments culturals de la ciutat.

La bona dinàmica del Cinema del març va tenir la seva continuïtat amb la iniciativa «The Oscars Week», que proposava quatre films nominats en la categoria de Millor Pel·lícula als premis més importants del setè art.

L’estrena d’Alcarràs, el 29 d’abril

Alcarràs s’estrenarà al Cinema Catalunya el proper 29 d’abril. La cinta catalana de Carla Simón, flamant guanyadora del prestigiós Os d’Or de la Berlinale, té diversos vincles terrassencs entre el seu equip de producció.

D’altra banda, el públic familiar té una cita aquest cap de setmana amb una nova proposta de cinema infantil en català. En aquesta ocasió es projectarà Supercuc i altres històries d’amistat, dels mateixos creadors d’El Grúfal i el drac Zog. Es tracta d’una sessió de 55 minuts de durada recomanada per a nenes i nens de partir de 3 anys.

La venda d’entrades i la informació sobre tota aquesta oferta cultural es pot trobar visitant el web cinemacatalunya.cat