Campanya Plasma 1 Marina Roncal (1a Donant Jornada)

Èxit de la campanya de donació de plasma a Terrassa

Èxit de la campanya de donació de plasma de divendres 29 i dissabte 30 d’abril amb motiu de la Setmana Mundial de les Immunodeficiències Primàries.

Els responsables del Banc de Sang de Mútua Terrassa valoren molt positivament els resultats. En total, 64 persones s’han apropat a la campanya i 49 persones han donat plasma. A part, 10 persones han donat sang, 3 d’aquestes s’han estrenat com a donants. A més, 5 persones s’han inscrit al Registre de Donants de Medul·la Òssia. Per contra, 5 persones per algun motiu no n’han pogut donar. Destaquen que s’han reunit fins a 5 donants de plasma alhora a la sala de donació, un fet històric a les instal·lacions del Banc de Sang.

Des de l’equip del Banc de Sang es mostren molt agraïts amb tothom que ho ha fet possible. Destaquen la implicació de l’Ajuntament de Terrassa i d’ACADIP (Associació Catalana de Dèficits Immunitaris Primaris), i també els donants que han regalat una estona del seu temps per salvar vides.

Els responsables desitgen que la campanya hagi servit per donar més a conèixer aquest tipus de donació i la seva importància. I, sobretot, que no quedi en un fet puntual, sinó que esdevingui part de l’agenda habitual de la ciutadania.

La donació de plasma, doncs, es pot realitzar al Banc de Sang de Mútua Terrassa de dilluns a divendres de 9 h a 20 h i els dissabtes de 9 h a 14.30h. Cal demananar cita prèvia al web donarsang.gencat.cat/plasma o bé trucar al 937365055 per demanar hora.

Els requisits per donar plasma són els mateixos que per donar sang, però és un tipus de donació més llarga (45-60 minuts). A més, cal tenir una bona vena. Es recomana que al llarg de l’any vagin intercalant les donacions de sang amb les de plasma.

[Font imatges: Banc de Sang i Teixits Mutua Terrassa]