Èxit de la novena edició de la Culturassa, la mostra de cultura popular al Parc de Sant Jordi

Bona actuació castellera tant de Minyons com dels Castellers de Terrassa aquest dissabte a la mostra de cultura popular, la Culturassa, celebrada al Parc de Sant Jordi. Una actuació que serveix per anar fent boca de cara a la nova temporada castellera que comença.Els Minyons van arrancar amb dos castells de vuit, uns sòlids i treballats 3 i 4 de vuit, per acabar amb un vano de 5. Els malves també van actuar diumenge a Sabadell on van repetir els mateixos castellers afegint-hi un 7 de 7.

Els Minyons van arrodonir l’actuació amb descarregant dos pilars de quatre i dos de cinc. Per la seva banda els Castellers reediten les seves millors fites d’aquest any amb dos castells de 7, un ferm 5 de 7 i un tranquil 4 de 7 amb el pilar que van aconseguir descarregar. Els blauturquesa van concloure l’actuació amb un pilar de 5. Els Castellers van culminar la seva participació a la Culturassa amb un ball de gralles al seu local amb el grup els Escuraxemeneies que van atraure a unes vuitanta persones.

Durant tot el dissabte la festa de la Culturassa va ocupar el Parc de Sant Jordi. Ja des de bon matí les paradetes de les diferents entitats es van anar instal•lant pels voltants de la Masia Freixa mentre que l’era de l’edifici modernista acollia les diferents actuacions. Al matí les mostres de la Papallona de Sant Pere, el Balrog o les sardanes, van donar pas a la tarda a l’exhibició dels Geganters, l’Esbart Dansaire, el Ball de Serrallonga o els millors balls de bastons a càrrec dels Bastoners de Terrassa.

Tot plegat va cloure cap al tard amb l’actuació dels grups de foc a la propera plaça d’Adelina Gregoriano. En total hi han participat una quarentena d’entitats i agrupacions, sota l’aixopluc de la Coordinadora de Grups de Cultura Popular i Tradicional Catalana de Terrassa, organitzadora de la Culturassa que aquest any ha celebrat la seva novena edició.