Èxit del projecte europeu SAbyNA coordinat per Leitat

El projecte SAbyNA, , ha acabat amb èxit després de més de quatre anys. Està dedicat a proporcionar orientació sobre com desenvolupar nanomaterials i productes creats per nanotecnologia de manera més segura i sostenible. L’ha coordinat el Leitat i l’ha finançat pel programa Horizon 2020 de la Comissió Europea.

El projecte, coordinat per la Dra. Socorro Vázquez-Campos de Leitat, ha portat a la creació d’una plataforma web integral d’orientació. Ofereix directrius i eines per donar suport al desenvolupament de nanomaterials i productes més segurs.

A diferència dels enfocaments tradicionals que aborden la seguretat de les noves tecnologies de manera reactiva, SAbyNA s’ha centrat a establir estratègies per a avaluar la seguretat de manera proactiva des de les etapes inicials del disseny i desenvolupament de productes i processos. Així es vol maximitzar la seguretat per als treballadors, els consumidors i el medi ambient. Alhora volen mantenir tots els beneficis de la funcionalitat proporcionada pels nanomaterials i els productes habilitats per nanotecnologia.

Els resultats del projecte SAbyNA marquen un avenç significatiu per a la indústria de la nanotecnologia, proporcionant un marc integral per al desenvolupament responsable de nanomaterials i productes habilitats per nanotecnologia. S’espera que la Plataforma d’orientació en línia de SAbyNA es converteixi en una eina essencial per a la indústria, desenvolupadors i investigadors, contribuint a un futur més segur i sostenible per a la nanotecnologia.

La comunitat i els recursos desenvolupats durant el projecte serviran com una base sòlida per a futures iniciatives, afirmen des de Leitat. Assegurant, diuen, que la nanotecnologia continuï recolzant el progrés tecnològic mentre produeix productes nano habilitats més segurs i sostenibles.

Èxit del projecte europeu SAbyNA coordinat per Leitat

[Font imatge: Leitat ]