Durant vuit anys consecutius el Mes de la Pau s’ha celebrat al febrer ja que el 30 de gener coincideix amb el Dia Escolar de la No Violència i la Pau. Degut a que el passat febrer va coincidir amb la pandèmia de la Covid-19 aquest any es commemorarà durant el mes de novembre.
Tal i com es feia els darrers anys es duran a terme una sèrie d’activitats culturals amb l’objectiu de difondre una sèrie de valors com l’educació per la pau, el respecte als drets humans o la solidaritat. El programa d’activitats anirà destinat tant per infants com per al públic adult i constarà d’exposicions, contes, cinema o teatre.
Les hores del conte “Història viatgera” aniran adreçades a infants d’entre 4 i 9 anys i es podran trobar a les biblioteques de certs districtes entre el 4 i el 26 de novembre.
L’exposició “Àfrica en femení” pretén sensibilitzar als visitants de les dificultats quotidianes que viuen les dones a Gàmbia a càrrec de Ruido Photo. D’altra banda, Els Amics d’Infants del Marroc, volen apropar, amb l’exposició “Veus invisibles”, la crua realitat de les mares solteres, l’abandonament infantil i les iniciatives que tracten d’afrontar aquestes problemàtiques al país magrebí. Ambdues es podran trobar a la Biblioteca Central.
“L’última cinta des de Bòsnia” serà el documental que es reproduirà, amb entrada gratuïta, al Cinema Catalunya. La història d’una dona que torna a la seva ciutat, Srebrenica, per enterrar les restes del seu germà 25 anys després de la fi de la guerra i preguntar-se amb perspectiva si podria tornar a succeir.
El Teatre Alegria acollirà l’obra “Matito i la gota d’aigua”. Una comèdia amb música en directe i putxinel·lis per reflexionar sobre la situació de l’aigua al món a càrrec de l’Associació Catalana d’Enginyeria sense Fronteres.
Els horaris i ubicacions s’hi poden trobar a la web de l’Ajuntament de Terrassa.