Fa 14 anys que reclamen accedir a unes dades bancàries per poder cobrar una possible herència

L’accés a unes dades bancàries per reclamar els diners d’una herència s’ha convertit en el malson de la Cinta Borrell i en Jordi Gil. La història es remunta 14 anys enrere i l’entitat amb la que va començar tot és Caixa Terrassa.

Des de llavors, han mogut cel i terra per fer-se escoltar, de la mà de diversos advocats. Han demanat reunions, amb cartes, correus electrònics i burofax, amb els diversos responsables del banc, tenint en compte que Caixa Terrassa va passar a ser Unnim i, posteriorment, BBVA. Fins i tot han apel·lat al Banc d’Espanya i l’Agència de Protecció de Dades. Segons la parella, durant tot aquest temps no han estat mai atesos, sempre se’ls ha negat l’accés a la informació i s’han donat situacions contradictòries. Això els ha fet sospitar que sempre hi ha hagut alguna cosa a amagar.

La demanda ha acabat en mans de la justícia que continua negant-los l’accés a les dades bancàries. Però la querella del BBVA a la parella per calúmnies i difamació no ha prosperat i una jutgessa els ha donat la raó. Amb tot el que han pogut esbrinar fins ara, la Cinta i en Jordi sospiten d’una estafa que s’hauria dut a terme amb la complicitat d’un familiar i un treballador d’una sucursal que hauria permès el cobrament fraudulent dels diners.

Des del BBVA afirmen que són hereus d’una situació que no van causar i que, en tot cas, acaten i accepten les resolucions de la justícia.