Falsterbo enceta aquest diumenge a Terrassa la seva gira de comiat

El grup de folk Falsterbo, liderat durant 54 anys pel conegut doctor de la son, Eduard Estivill, actua aquest diumenge al Teatre Alegria en l’inici de la seva gira de comiat. Adéu Paf és el nom que porta la gira i el títol d’un CD que recull les cançons més populars que s’escoltaran en una desena de concerts per tot Catalunya.

Entre elles, l’emblemàtica cançó del Drac Màgic, popularitzada durant quatre generacions. Un himne que en aquesta nova versió incorpora una estrofa optimista, per uns concerts que prometen remoure emocions. Eduard Estivill estarà acompanyat per Montse Domènech i Jordi Marquillas i per vuit reconeguts músics, dirigits per Toni Xuclà. Uns concerts que passaran per 11 ciutats catalanes per acabar al Palau de la Música el febrer de l’any vinent.

D’altres èxits dels Falsterbo recollits en el CD són Estranya joguina, Quan el sol es pon o Cara bonica, entre d’altres, composicions que han perdut l’autoria per ser conegudes com a cançons populars. Eduard Estivill juntament amb Joan Boix i Amadeu Bernadet es van unir el 1968 sota el nom de Falsterbo 3 per cantar cançons que traduïen del aleshores popular corrent folk americà.

El mateix any actuen al Festival de Folk del Parc de la Ciutadella i el novembre treuen el seu primer gran èxit, Ai, adéu cara bonica. El desembre s’incorpora Montse Domènech i graven cançons com Estranya joguina o Quan es pon el sol. L’any 1971 revolucionaran el cançoner infantil amb Paf, el drac màgic, ara símbol dels Falsterbo que perdura en la memòria col·lectiva i que dona nom a la gira.