Farmacèutics i òptics s’uneixen en una campanya sobre protecció solar de la pell i els ulls

Fins a finals d’agost, les farmàcies de Barcelona i Girona i òptiques de tot Catalunya col·laboren per primera vegada per incidir en la importància de  protegir-se del sol adequadament. Ho fan en el marc de la campanya “La pell, mira-te-la amb bon ulls”, impulsada pels col·legis de farmacèutics de les dues províncies, el Col·legi Oficial d’Òptics i Optometristes de Catalunya, l’Hospital Clínic de Barcelona i el patrocini d’alguns laboratoris.

600 farmàcies de Barcelona s’hi han adherit. Entre elles, la majoria de Terrassa. Totes disposen de fulletons amb informació i la ciutadania rebrà els consells dels professionals.

Així, el protector solar ha de ser l’adient per a cada persona, s’ha d’aplicar una quantitat suficient a totes les zones exposades abans de sortir de casa i aquesta acció s’ha de repetir cada dues hores.

La prevenció és essencial perquè la majoria dels càncers de pell i molts problemes oculars estan relacionats amb exposicions acumulatives i permanents a les radiacions. La campanya aconsella protegir especialment als menors i a les persones grans; s’han d’evitar les hores de màxima insolació i les ulleres de sol han de ser homologades i  de qualitat perquè siguin efectives.