Fausto San José dóna una còpia de l’estudi dels danys de la riuada del 1962

Després de la tràgica riuada del 25 de setembre del 1962 la ciutat de Terrassa va quedar destrossada. Va començar, aleshores, una ingent feina per quantificar els danys. El cas es que només hi havia una setmana per a fer-ho i, per tant, per rebre les ajudes del govern perquè era en set dies quan es reunia el Consell de Ministres. L’ajuntament, completament desbordat, li va encomanar la feina a un jove empresari, Fausto San José.

Documentb Anàlisi Danys Riuada

Juntament amb un grup de col·laboradors, San José va elaborar un document estadístic amb els danys materials i humans de la riuada. Aquest document, amb els anys es va extrabiar. 60 anys després el mateix Fausto és qui dóna una còpia d’un dels originals que encara conserva.

L’acte, enmarcat en el 60è aniversari de la Riuada del 62 de donació s’ha fet a l’Arxiu Històric, amb la presència de les regidores de Memòria Històrica, Ona Martínez, i Rieres, Jennifer Ramírez.

Acte Restitució Estudi Riuada

D’especial rellevància son les dades sobre els danys personals i morals amb noms de totes les persones afectades i les seves adreces. El document compta 249 morts i 40 desapareguts i 311 famílies que van perdre casa seva. San José va calcular els danys materials en uns 650 milions de pessetes de l’època.

Aquesta edició facsímil de l’estudi dels danys de la riuada del 62 quedarà a l’Arxiu Històric Comarcal a disposició d’investigadors, historiadors i de totes les persones interessades.

Estudi Danys Riuada Del 62