FCG restableix totalment dilluns el servei de trens de la línia S1 Barcelona-Terrassa

Des d’aquest dilluns a partir de les 13h, els trens de la línia S1 Barcelona-Terrassa ja funcionen amb normalitat en els seus horaris habituals a un dia festiu, un cop habilitada la circulació entre les estacions de Les Fonts i Terrassa Rambla.

Precisament aquest tram és el que oferia un servei alternatiu per carretera, degut a l’esfondrament d’un mur a la sortida del túnel de l’estació de Terrassa Rambla, que va afectar les dues vies i també la catenària. Els factors que van desencadenar l’incident encara no s’han identificat per complet, fins que FCG ultimi l’informe que està preparant amb l’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

Com a solució provisional per tal de permetre el pas dels trens i restablir així el servei ferroviari, s’ha estabilitzat el talús que ha quedat al descobert per la caiguda del mur i, aquest, s’ha protegit amb una malla. Els murs adjacents també s’han revisat i s’han alliberat de càrrega per oferir el servei de trens en condicions òptimes.

Des de l’endemà de l’incident, ben d’hora al matí, els operaris han treballat fent tasques de desenrunament. La Tinenta d’Alcalde de l’àrea de Territori i Sostenibilitat, Lluïsa Melgares, va manifestar el mateix dia de l’esllavissada que, per sort, l’incident s’ha produït enmig del pont i que, per tant, el nombre d’usuaris i usuàries del servei de trens era reduït.

Ferrocarrils de la Generalitat (FCG) en col·laboració amb l’Ajuntament de Terrassa, treballen conjuntament en la solució definitiva: un nou mur de 20 metres de llarg per 8 d’alt. Es reforçaran també els murs adjacents i, com a mínim, aquests treballs tindran una durada de sis setmanes.