Febrer de teatre al CAET: les T de Teatre, ‘El traspàs’ i ‘Medusa’

Dolor i emocions en femení, passions de la guerra civil i barbàries del segle XX. El Centre d’Arts Escèniques de Terrassa (CAET) presenta tres propostes teatrals diverses per aquest mes de febrer que acaba de començar.

‘e.v.a.’ de T de Teatre es podrà veure el proper diumenge 18 de març a les 18h al Teatre Principal. La companyia celebra 25 anys amb una comèdia dramàtica escrita a sis mans (Marc Artigau, Cristina Genebat i Julio Manrique). Quatre històries encreuades de quatre excompanyes d’escola —una actriu, una prestigiosa anestesista, una professora d’història i una agent de la propietat immobiliària— que parlen del dolor, la seva poètica i les seves formes. Una obra en femení sobre les emocions.

‘El Traspàs’ d’Eloi Falguera es representarà dissabte 24 de febrer a les 20h al Teatre Alegria. Les tropes de Franco són a un pas d’arribar a la frontera. Què hi fan dos mossos d’esquadra a les portes d’un mas? Què amaguen? Si s’arrisquen tant, deu ser molt important. ‘El traspàs’ és una història de traïcions i passions que qüestiona la moral d’aquells que tenen l’obligació de protegir el que és de tots. Un projecte marca Terrassa d’una companyia terrassenca guardonat amb el premi Recvll Josep Ametller 2017.

I ‘Medusa’, de la Virgueria, arribarà a Terrassa diumenge 25 de febrer a les 18h al Teatre Alegria. És un viatge a les barbàries del Segle XX: camps d’extermini, postguerra espanyola, desastres nuclears i dictadures llatinoamericanes a través de la mirada de Prohaska, artista i protagonista de la història. Aquesta adaptació de la novel·la de Ricardo Menéndez Salmón és un mapa de la vergonya humana que planteja preguntes incòmodes. Tota una experiència pels sentits guanyadora del 10è Premi Quim Masó 2016.