FEM Vallès demana un nou impuls a la creació de l’Àrea Vallès

La plataforma FEM Vallès aprofitarà la constitució dels nous ajuntaments sorgits de les eleccions municipals del mes de maig per tornar a demanar un impuls a la creació d’una Àrea Vallès. Aquesta àrea, segons la plataforma, ha d’articular el territori dels dos vallesos per tal de tenir una veu pròpia davant de Barcelona i defensar els seus ineteressos, sobretot econòmics i de mobilitat.
FEM Vallès ha tingut la primera reunió de l’any a la seu de CECOT i ja ha creat comissions de treball per presentar les seves propostes als municipis de la demarcació. Els tres primers ajuntaments on es presentaran seran els de Terrassa, Sabadell i Granollers. La plataforma demanarà als nous consistoris més implicació en el debat del desequilibri econòmic i el greuge que pot suposar per a les persones que viuen a les poblacions del Vallès el fet de ser o no ser dins l’àmbit administratiu metropolità de Barcelona. En aquest sentit, Fem Vallès ja va demanar una petició d’anàlisi al Síndic de Catalunya.

Entre les accions dutes a terme l’any passat destaca la presentació del Manifest SOMVallès, desenvolupat de la mà de l’Ajuntament de Sabadell; i el compromís amb l’Àrea de Territori i Sostenibilitat per debatre les connexions ferroviàries entre Barcelona i els vallesos.

Recentment s’han adherit a FEM Vallès la UAB i el Circuit de Catalunya.