Feministes Terrassa omple els carrers de la ciutat en un 8M per reivindicar els treballs de cures

Centenars de terrassenques s’han manifestat aquest dimarts en la primera de les dues mobilitzacions convocades aquest 8M a la ciutat. La marxa de la plataforma Feministes Terrassa ha arrencat a les 19h des del Monument de la Dona, sota el lema «Sense treball de cures, el món s’atura». D’aquesta manera, un dels objectius principals de la manifestació era visibilitzar unes tasques feminitzades i precaritzades que han notat especialment l’efecte de la pandèmia.

Entre 200 i 300 persones, la immensa majoria dones, han baixat des del Monument de la Dona per la carretera de Castellar per enfilar l’avinguda de Jacquard. Després d’una aturada davant l’Hospital Universitari Mútua de Terrassa, punt escollit per la seva relació amb les cures que protagonitzaven les reivindicacions, pancartes i consignes, ja n’eren més de mig miler. La manifestació llavors s’ha dirigit pel carrer de la Font Vella i el carrer de Gavatxons fins al Raval de Montserrat. Allà s’hi han llegit els manifestos i les colles Castellers de Terrassa i Minyons de Terrassa han fet uns pilars.

Feministes Terrassa és una plataforma transversal que aplega diferents partits polítics i col·lectius de la ciutat. Enguany, però, el sindicat Comissions Obreres ha decidit desmarcar-se de la manifestació en desacord amb el que ha qualificat com a «actuacions unilaterals» d’un altre del col·lectius integrants de Feministes Terrassa.