Feministes Terrassa visualitza el rebuig a la violència contra les dones amb una performance

Les siluetes de cossos pintats al terra simbolitzen 15 de les 80 dones assassinades per homes en el que portem de 2020. A sobre de la línia que ressegueix la figura, el nom de la dona i una sabata  com a símbol d’objecte personal i de color vermell que significa la violència.

Amb aquesta performance la plataforma Feministes Terrassa ha volgut escenificar i visibilitzar  la violència contra les dones aquest 25 de novembre.

S’ha fet a la Plaça Lluís Companys perquè molt a prop hi vivia 1 de les 2 terrassenques víctimes de feminicidi aquest any (13 a tot Catalunya).

Darrera de les xifres, de les estadístiques distants, hi ha dones, amb noms i cognoms i amb un projecte de vida esmicolat. Per això, una altra de les accions de l’entitat ha estat col·locar cartells en casals i centres cívics i altres edificis públics, amb la cara i les dades personals d’algunes d’aquests dones que han mort.

L’entitat també s’ha sumat a la crida de la regidoria de la dona, dins de la Comissió 8 de març, per simbolitzar el 25N amb papallones, en record de les tres germanes Mirabal, activistes dominicanes assassinades pel règim de Trujillo aquest dia de 1960. Les tres formaven part d’un grup d’oposició on se les coneixia com “les papallones”.