femVallès celebra que la millora de les infraestructures estiguin en el debat públic i polític

L’associació femVallès considera important que  les infraestructures de mobilitat i interconnectivitat entre territoris estiguin en el debat polític, L’entitat, interlocutora amb les administracions en termes d’ordenació territorial al Vallès, les considera un factor de competitivitat i de desenvolupament socioeconòmic important, Així s’ha posicionat en relació al debat que s’ha generat públicament al voltant del projecte d’infraestructura de la Ronda Vallès. 

 Actualment al territori s’està reclamant la finalització del tram de Ronda Vallès entre Abrera i Terrassa. Encara es troba en construcció després de més de dues dècades de treballs. Vol ser l’ eix de connexió nord important entre el Vallès i el Baix Llobregat. Ha de generar oportunitats econòmiques i d’impuls empresarial. Així es conclou diuen, en l’Informe de l’Institut Cerdà de 2015.  Aquesta demanda metropolitana afecta particularment als municipis de Viladecavalls, Terrassa, Sabadell, Castellar del Vallès, Matadepera, entre altres.

 Per tot això, des de femVallès es considera que és moment d’impulsar la proposta que ja ha presentant a les administracions. Consisteix en una carretera catalana (una C35), per la part central de la plana, que transcorri al llarg de la carretera C155 de Sabadell a Granollers, unint polígons i nuclis urbans.

Així, l’associació considera que ha arribat l’hora que dues ciutats com Terrassa i Sabadell, que només elles dues apleguen més de 430 mil habitants, comptin amb un nou enllaç urbà que no sigui solament la N150, i demanda que comptin amb noves façanes d’activitat econòmica i de parcs rurals preservats, tot afermant el seu vincle metropolità. La Ronda Oest de Sabadell ha de connectar amb la B124 vers Castellar i hauria de contenir, l’accés ferroviari per a l’allargament dels FGC.