FEMvallès demana la supressió dels dos darrers peatges a Catalunya, els de la C16 i la C32

L’Associació per a la promoció del transport FEMvallès presenta alegacions a la nova Llei de Mobilitat estatal i demana al Ministeri de Transport que les incorpori al redactat final. La plataforma demana l’eliminació dels peatges de la C16 i la C32, els últims que quedaran a Catalunya després de la pròxima finalització de les concessions. Així es milloraria l’equitat a la xarxa viària catalana. Segons FEMvallès aquestes dues barreres a més dels peatges a l’ombra, és a dir, els peatges que paga la Generalitat segons el nombre de vehicles passants, representen una injusta càrrega pels catalans ja que dels ingressos se’n serveix tota la xarxa estatal.

Les entitats de la plataforma demanen també que, amb els nous ingressos fiscals, es desenvolupi un organisme depenent de la Generalitat que s’encarregui del manteniment i millora de la xarxa, amb una especial dedicació a atorgar coherència jeràrquica i la seva plena funcionalitat. FEMvallès proposa l’execució d’un pla integral de millora de la xarxa secundària catalana per atendre les carreteres més densificades i perilloses. Puntualitzen que a la perifèria metropolitana i al Vallès s’hi acumulen gran part de les problemàtiques per la falta d’intervencions i l’absència d’un pla adequat que configuri les vies distribuïdores.

També demanen la regulació de la fiscalitat, les finances del transport o la digitalització de la mobilitat. En el document d’alegacions a la nova Llei de Mobilitat Sostenible i Finançament del Transport, s’hi inclou un Dosier sobre la Xarxa Viària Bàsica, amb tres textos d’anàlisi sobre l’equitat a la Xarxa Bàsica, el cicle de les autovies i un estàndard de carreteres i ferrocarrils. FEMvallès és una associació promoguda per la CECOT que subscriuen més d’una vintena d’entitats econòmiques, empresarials, socials i sindicals.