FemVallès demana millores de seguretat i funcionalitat als accessos de l’AP-7 i la C-58

El recent accident d’aquest dilluns a l’AP7 amb tres víctimes mortals i tres ferits a l’altura de Barberà del Vallès és el darrer episodi tràgic a les autopistes del Vallès. El sector vallesà de l’AP7 és de fet el tram amb més densitat de tràfic de vehicles. És per això que l’Associació femVallès ha demanat per carta al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana solucions en seguretat i funcionalitat mitjançant l’adequació i gestió de la xarxa. L’entitat posa l’èmfasi en la necessitat de moderar la velocitat i implementar una regulació en l’avançament de camions en els pocs quilòmetres on es concentren els accidents i les retencions periòdiques.

Recentment, la Generalitat ha introduït millores amb petites intervencions en els carrils d’accés de les autopistes C58-C17 amb l’AP7-B30. L’associació demana ara l’acció simètrica de millora dels accessos entre l’AP7-B30 i la C58-C17. Aquestes actuacions, sense necessitat de grans partides ni terminis d’obra llargs, explica femVallès, permeten una reducció important de les cues i retencions a banda d’un guany en seguretat.

femVallès veu una oportunitat en el bagatge del català Xavier Flores, recentment escollit secretari d’infraestructures pel Ministeri, com un element positiu i clau per solucionar bona part dels problemes de l’AP7.

Per aquest fet, i amb motiu del darrer accident mortal, femVallès insta al Ministeri de Transports a iniciar amb urgència un pla de millores puntuals i de gestió. I per últim, els vallesans afegeixen la demanda d’un pla de millora general dels nusos, connexions (C58, C17, N150) i vies laterals (B30) per tal d’integrar l’autopista.