FEMvallès i Pere Macias es reuneixen per abordar la mobilitat vallesana i el nou Pla de Rodalies

L’associació FEMvallès i l’equip redactor del Pla de Rodalies de Catalunya (liderat per Pere Macias) s’han trobat virtualment per parlar sobre la mobilitat del Vallès.

FEMvallès considera el nou Pla de Rodalies un document de mínims però necessari. Amb tot, considera que posa al dia la xarxa i sufraga deficiències acumulades durant dècades de dèficit en inversió. Per la seva banda, Pere Macias ha reivindicat inversions importants com els soterraments de Sant Feliu de Llobregat i Montcada o la instal·lació del sistema ERTMS al llarg de la línia R4, actuació que augmentarà la capacitat de la línia.

En la reunió, FEMvallès ha defensat la importància dels nodes ferroviaris del Vallès, plantejats en la seva proposta “20×2020”. Es tracta de quatre enllaços ferroviaris que connectarien la línia R8 amb les línies S1, S2, R3 i R4 amb una inversió mínima i que permetria estalviar molt de temps en els trajectes interns de la comarca. Macias obre la porta a la incorporació de noves propostes. Tot i això, les noves actuacions s’incorporarien a partir de 2026 perquè els primers 5 anys del pla ja estan definits.