Ferran Cabrejas guanya la 18a edició del Concurs d’Aprenents de Fuster

Són estudiants de formació professional que aprenen l’ofici de fuster i que participen al Concurs d’Aprenents. En 3 hores i amb els materials i les eines necessàries han hagut de fer peça formada per dues parts que encaixen, el que s’anomena assemblatge. El certamen, que arriba a la divuitena edició, l’organitza el Gremi de la Fusta i té lloc a l’Escola Municipal d’Art i Disseny.

El guanyador ha estat Ferran Cabrejas, alumne de 28 anys de l’Escola del Treball de Barcelona. S’ha endut 150 euros. El jurat ha valorat el plantejament del projecte, el dibuix, l’elaboració i també l’acabat.

Rubén Bibiano, del mateix centre (40 anys), ha guanyat els 90 euros del segon premi. El tercer, dotat amb 60 euros, se l’ha endut Òscar Duran (22 anys), de l’Institut Escola Industrial de Sabadell.

El concurs és d’àmbit català i, en aquesta ocasió, s’han presentat 17 participants, 16 nois i una noia, de 5 centres: Institut Vilarromana de La Garriga, l’Institut Escola Industrial de Sabadell, Institut Josep Brugulat de Banyoles, Escola de Treball de Barcelona i l’Escola Municipal d’Art i Disseny de Terrassa.

El certamen pretén motivar els joves i dignificar aquest ofici, posant en valor la figura de l’aprenent, la feina manual, l’atenció als detalls i l’actitud personal. D’aquesta manera, es facilita la incorporació de nous professionals al sector i s’assegura el relleu generacional. S’emmarca dins els actes de la festa patronal del gremi, Sant Josep.

Una altra de les activitats, serà el Concurs de Disseny en Fusta Jordi Amat per a professionals. La dotació econòmica total d’aquesta 5a edició és de 3.100 euros. Aquests premis es lliuraran dijous, 21 de març.