Ferran Siré, tercera incorporació per a la secció de natació del CN Terrassa

 

Tercera incorporació de la secció de natació del CN Terrassa de cara a la temporada 2018-2019. Després de Miguel Durán i Cristina Garcia Kirichenko, el club egarenc comptarà també amb el nedador reusenc Ferran Siré, de 17 anys, un especialista en papallona amb molta projecció que, hores d’ara, es troba a Buenos Aires (Argentina) per disputar els Jocs Olímpics de la Joventut.

Siré afirma que ha escollit el CN Terrassa perquè li sembla “una entitat amb una gran història en la natació espanyola que compta amb un equip de nedadors i tècnics amb experiència que em poden ajudar a aprendre moltes coses noves”. El reusenc assegura que, d’aquesta manera, podrà participar en competicions per equips de primer nivell que encara no havia disputat amb els seus antics clubs. Siré manifesta que seria “tot un orgull” poder nedar algun relleu absolut i assegura que farà “el màxim esforç” per tal de donar una “bona empenta” a l’equip júnior per assolir els reptes que es plantegin aquesta temporada.

Un nedador amb molta projecció

Ferran Siré Figueras va néixer a Reus l’11 de gener de 2001. Després de set temporades al CN Reus Ploms, l’any 2015 va incorporar-se al CN Tàrraco, club pel qual ha competit les darreres tres campanyes.

La temporada passada va obtenir la seva primera medalla en categoria absoluta en penjar-se el bronze en la seva prova, els 200 metres papallona, al Campionat d’Espanya Absolut i Júnior Open de Màlaga, cita on també va proclamar-se campió d’Espanya júnior. A nivell internacional, va obtenir la classificació per als Jocs Olímpics de la Joventut que s’estan celebrant a Buenos Aires (Argentina), va ser quart en 200 papallona a la prova de la Copa del Món de Doha (Qatar) i va ser desè en la mateixa distància en el Campionat d’Europa Júnior d’Hèlsinki (Finlàndia). L’any 2017, va ser vuitè en 200 papallona en el Festival Olímpic de la Joventut Europea de Gyor (Hongria).