Ferrocarrils fa circular el tren Granota a Terrassa 27 anys després del seu darrer viatge

27 anys després l’emblemàtic tren UT-400, conegut popularment com a tren Granota, ha tornat a circular per la línia Barcelona-Vallès dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya. Aquest vehicle, que forma part del patrimoni preservat dels Ferrocarrils, ha circulat entre Les Planes i les estacions de Sabadell i Terrassa. En el cas de Terrassa aquesta nova oferta turística, sota la marca genèrica Turistren, ha coincidit amb la Fira Modernista.

El tren Granota, que es va fer molt popular a mitjan segle XX, oferirà els primers trajectes oberts a la ciutadania els diumenges 21 de maig i 4 de juny i cobrirà el recorregut entre l’estació de Les Planes i les estacions de Rubí, Terrassa i Sabadell. A la tardor està previst que es tornin a programar més viatges en diumenges puntuals.

El conseller de territori, Juli Fernàndez, ha valorat aquesta iniciativa com a significativa i ha explicat que “enguany fa 175 anys que hi ha tren a Catalunya i és important recuperar aquest tren històric per a donar a conèixer com ha evolucionat el transport ferroviari als Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya”.

A Terrassa s’ha engegat el trajecte a les 11.37h del matí a l’estació de Nacions Unides en una reinauguració que han pogut gaudir treballadors dels ferrocarrils i els seus familiars.