Ferrocarrils impulsa una campanya per fomentar el civisme al transport públic

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha iniciat aquest dimecres una campanya per fomentar el civisme amb l’objectiu que se cedeixi el seient al tren a les persones que ho necessiten. Així, el col·lectiu d’agents d’estació repartirà xapes amb el missatge “Em deixes seure?” a dones embarassades i a persones grans o amb mobilitat reduïda. Aquesta acció s’aplicarà a les estacions de les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia.

La campanya comptarà amb una imatge renovada que inclourà fotografies de treballadores i treballadors de Ferrocarrils com a protagonistes de les actuacions. Els missatges per fomentar el civisme al tren són: cedir els seients a les persones que ho necessiten, no posar els peus als seients, no seure a les escales ni llocs de pas, fer servir les papereres de les estacions i no provocar aldarulls que molestin altres persones. Així, a partir d’avui i durant els propers mesos, es podrà veure la campanya a les pantalles, estacions, trens i mitjans de comunicació digitals d’FGC.

Aquesta iniciativa s’emmarca en la renovació de la línia gràfica de la campanya de civisme que Ferrocarrils va engegar a finals del 2019. L’objectiu és promoure els valors ètics i de convivència al transport públic, i fomentar les conductes cíviques entre les persones usuàries d’FGC.

Cartell promocional de la campanya

Cartell promocional de la campanya per fomentar el civisme [Font: FGC]

Imatge promocional de la campanya, amb l'exemple d'una dona embarassada amb la xapa de "Em deixes seure?"

Imatge promocional de la campanya, amb l’exemple d’una dona embarassada amb la xapa de “Em deixes seure?” [Font: FGC]